пʼятниця, 26 листопада 2021 р.

 На вікні свіча миготіла... Учні 1 класу  виготовили ангелів, як символ пам'яті  жертв Голодомору в Україні, провели хвилину мовчання та запалили свічку пам'яті.






середа, 12 травня 2021 р.

День космонавтики

 До Дня космонавтики у 4 класі пройшла виховна година "Леонід Каденюк - перший космонавт незалежної України" на якій учні дізналися про українського льотчика-випробувача, космонавта, генерала-майора авіації, астронавта, Героя України. На завершення діти виготовили поробку із фольги "Астронавт





11 травня - день без мобільних телефонів

 






Зробимо життя безпечним

 З метою поглиблення знань дітей щодо надзвичайних ситуацій, їх типів причин виникнення, ознайомлення з правилами поводження під час надзвичайної ситуації та способами захисту від надзвичайної ситуації  у 4 класі провели конкурс малюнків "Зробимо життя безпечним"







вівторок, 11 травня 2021 р.

День Пам'яті та примирення

 Сьогодні здобувачі освіти 4 класу Покровського ЗЗСО стали учасниками уроку мужності, присвяченому Дню пам'яті та примирення і 76-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Діти вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіалу Слави.






понеділок, 26 квітня 2021 р.

Трагічні дзвони Чорнобиля

 Скільки б не минуло часу, Чорнобильська трагедія залишила свій відбиток у житті мільйонів. У 4 класі пройшло засідання круглого столу “Трагічні дзвони Чорнобиля". Мета заходу полягає в ознайомленні учнів з подіями чорнобильської катастрофи та її наслідками, розвитку інтересу до минулих подій нашої Батьківщини.



пʼятниця, 9 квітня 2021 р.

Корупція це не круто!

 Мультфільм про злу чаклунку Корупцію

Кібербулінг. Як я перестала бути жертвою.

 відео

Як боротись з булінгом. Поради для дітей.

 відео

Поради з академічної доброчесності

 дивитись тут

четвер, 25 березня 2021 р.

Свято зустрічі птахів "Лети, соловейку, на нашу земельку!"






 

Акція "Чисте довкілля"



 

Літературна вікторина "Чи знаєш ти казки та їх героїв?"



 

Акція "Виготов смайлик і подаруй його другові"


 

Екологічна гра "Цілющі скарби рідного краю"

 












Свято поезії "У вінок Кобзареві"

 








вівторок, 2 лютого 2021 р.

ГОЛОКОСТ- ЗЛОЧИН ПРОТИ ЛЮДСТВА

 27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня. В цей день в 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.



Бабин Яр

 

Масовою братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр. Масові розстріли тут розпочалися відразу після вступу нацистів до Києва. Від 27 вересня відбувалися щоденні масові розстріли євреїв – військовополонених і цивільних громадян. Їх пік припадає на 29 – 30 вересня, тривалість – щонайменше до кінця жовтня 1941 р. За цей час загинуло 33 771 осіб. До кінця вересня 1943 р. Бабин Яр продовжував залишатися місцем регулярних розстрілів і захоронень. Серед постраждалих – комуністи-підпільники, роми, душевнохворі, заручники, моряки Дніпровської флотилії, в’язні гестапо, українські націоналісти. Весною 1942 р. починає діяти Сирецький концтабір. Бабин Яр став останнім місцем і для його численних ув’язнених. Бабин Яр – некрополь для більше ніж 100 000 цивільних громадян та військовополонених.

пʼятниця, 29 січня 2021 р.

Крути не забути!

 29 січня 1918 року відбувся бій під Крутами. Тоді 600 українських студентів не тільки зупинили чотиритисячну армію більшовиків, а й уповільнили приєднання України до "червоної" Росії! Вони стали першими українськими "Кіборгами"!



Пам'ятай про Крути! 🇺🇦

пʼятниця, 22 січня 2021 р.

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

 Сьогодні Україна відзначає одне з найбільших державних свят — День соборності. Свято єдності і єднання. 22 січня 1919 року, вперше в українській історії було проголошено: «Віднині на всіх українських землях, розділених віками, Галичині, Буковині, Закарпатській Русі й Наддніпрянщині буде єдина велика Україна». Проте минуло ще багато-багато десятиліть, перш ніж проголошене тоді стало реальністю. 

Та ще довшим виявився наш шлях до усвідомлення істинного значення святих і  фундаментальних понять соборності, єдності і неділимості. Це усвідомлення, на жаль, прийшло тільки зараз, коли Україна переживає непрості часи. Вірус, війна і понесені втрати навчили нас відділяти зерно від полови, змусили зовсім по-іншому подивитися на звичні нібито речі... Мабуть, ще ніколи в нашій новітній історії поняття соборності і єдності не були для українців такими символічними, такими вистражданими і величними, як тепер. 

Соборність для нас — це не лише єдність території, це насамперед єдність багатоманітності. Ми, українці, сьогодні як ніколи міцно об’єднанані навколо спільного стрижня, яким є наша державність, наша ідентичність і майбутнє наших дітей. У нас усіх спільні виклики, однакові прагнення і єдина мета — соборна, неподільна і заможна Україна.

Тож нехай на шляху до цієї гідної мети нам не забракне мудрості і сили духу, а наша єдність хай завжди буде міцним щитом від усього недоброго. Зі святом нашого єднання, дорогі друзі! Миру нам усім і Божої Благодаті.



середа, 13 січня 2021 р.

Обираєш професію — обираєш долю

 Конкурс малюнків «Світ професій»

Вчитель робота Будяка Євгенія
Бджоляр Робота Будяка Євгенія

Єгерь Робота Гіса Максима
Пожежники Робота Нагорнюка Влада
Поліцейський Робота Нагорнюка Влада


Ветеринар Робота Мошак Даші
Поліцейський Робота Олійніченко Даші
Військовий Робота Нагорнюк Насті

Лікар Робота Нагорнюк Анни