пʼятниця, 29 січня 2021 р.

Крути не забути!

 29 січня 1918 року відбувся бій під Крутами. Тоді 600 українських студентів не тільки зупинили чотиритисячну армію більшовиків, а й уповільнили приєднання України до "червоної" Росії! Вони стали першими українськими "Кіборгами"!



Пам'ятай про Крути! 🇺🇦

пʼятниця, 22 січня 2021 р.

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

 Сьогодні Україна відзначає одне з найбільших державних свят — День соборності. Свято єдності і єднання. 22 січня 1919 року, вперше в українській історії було проголошено: «Віднині на всіх українських землях, розділених віками, Галичині, Буковині, Закарпатській Русі й Наддніпрянщині буде єдина велика Україна». Проте минуло ще багато-багато десятиліть, перш ніж проголошене тоді стало реальністю. 

Та ще довшим виявився наш шлях до усвідомлення істинного значення святих і  фундаментальних понять соборності, єдності і неділимості. Це усвідомлення, на жаль, прийшло тільки зараз, коли Україна переживає непрості часи. Вірус, війна і понесені втрати навчили нас відділяти зерно від полови, змусили зовсім по-іншому подивитися на звичні нібито речі... Мабуть, ще ніколи в нашій новітній історії поняття соборності і єдності не були для українців такими символічними, такими вистражданими і величними, як тепер. 

Соборність для нас — це не лише єдність території, це насамперед єдність багатоманітності. Ми, українці, сьогодні як ніколи міцно об’єднанані навколо спільного стрижня, яким є наша державність, наша ідентичність і майбутнє наших дітей. У нас усіх спільні виклики, однакові прагнення і єдина мета — соборна, неподільна і заможна Україна.

Тож нехай на шляху до цієї гідної мети нам не забракне мудрості і сили духу, а наша єдність хай завжди буде міцним щитом від усього недоброго. Зі святом нашого єднання, дорогі друзі! Миру нам усім і Божої Благодаті.



середа, 13 січня 2021 р.

Обираєш професію — обираєш долю

 Конкурс малюнків «Світ професій»

Вчитель робота Будяка Євгенія
Бджоляр Робота Будяка Євгенія

Єгерь Робота Гіса Максима
Пожежники Робота Нагорнюка Влада
Поліцейський Робота Нагорнюка Влада


Ветеринар Робота Мошак Даші
Поліцейський Робота Олійніченко Даші
Військовий Робота Нагорнюк Насті

Лікар Робота Нагорнюк Анни